SNS neće rušiti Pajtića na ulici

Potpredsednik SNS Goran Knežević izjavio je da su vanredni izbori u Vojvodini preko potrebni i da je vlada Bojana Pajtića izgubila legitimitet.

Izvor: Politika

Četvrtak, 12.12.2013.

00:50

Default images

Knežević je rekao i da da SNS neće rušiti pokrajinsku vlast na ulici, niti vaninstitucionalno, već želi da vlast zauzme na legalan i legitiman način.

"Pre nekoliko godina, Bojan Pajtić je na izborima u Odžacima izjavio da Demokratska stranka ima potpuni legitimitet, jer dobija na svim ozborima u lokalu. Isto tako, sada SNS ima potpuni legitimitet i ima pravo da traži izbore. Takodje, Ustavni sud je proglasio neustavnim delove Zakona o nadležnostima, a sada i Statuta", rekao je Knežević u intervjuu "Politici".

Knežević je kazao i da SNS ne želi da izaziva političku krizu, već da će "maksimalno poštovati odluku Ustavnog suda, kao što poštuje i Ustav".

Knežević se pita i da li bi gradjani Vojvodine isto glasali da su znali za, kako je kazao, nezakonite radnje u Razvojnoj banci Vojvodine i Fondu za kapitalna ulaganja.

"Očigledno je da su krediti davani po političkim linijama, jer 80 odsto njih ne mogu da se vrate. Nisu to bile samo afere otvarane u novinama. Ukoliko se dokažu kriminalne radnje, mislim da bi to bio dodatni razlog koji bi morao da dovede do pada vlasti u Vojvodini i novih izbora", ocenio je knežević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: