Čačak: Striptiz i divljanje učenika

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak grupe čačanskih učenika, koji je zaprepastio javnost. Na njemu se vidi striptiz, bacanje klupa i još mnogo toga.

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2013.

15:24

Default images

Neprimereno ponašanje ispred gimnazije, ali i u školi tokom časova i nakon njih, doveli su i do disciplinskog postupka protiv aktera video zapisa.

Provociranje prolaznika, striptiz na časovima u školi, razbacivanje klupa. Da li je u pitanju običan đački nestašluk, ili odsustvo kućnog vaspitanja, svako će imati različito viđenje događaja, koji se pojavio na društvenim mrežama. Akteri snimka su učenici druge godine gimnazije u Čačku.

Direktor gimnazije Ivan Ružičić rekao je da se neće oglašavati u javnosti, sve dok se ne okonča postupak protiv učenika, a to bi trebalo da bude realizovano za 4 - 5 dana.

Da je škola pokrenula vaspitno-disciplinski postupak, potvrdili su za B92 u Školskoj upravi u Čačku. Koordinatorka za prevenciju nasilja Rada Karanac kaže da će škola po okončanju tog postupka odrediti o kome je intenzitetu i nivou nasilja reč.

"Određivanje nivoa nasilja je definisano po pravilniku, jer ne znači ukoliko se pojavio neki snimak da to može da bude najveći nivo nasilja, već zavisi od toga da li su počinioci, odnosno oni koji su bili akteri na tom snimku do sada imali neko primereno ponašanje, ili su već bili procesuirani, kroz određene postupke u školi. Znači, zavisi od mnogo faktora, što je, naravno, na timu i direktoru škole da odluče, da sagledaju dosadašnju situaciju i ponašanje tih učenika", istakla je ona.

Javnost je posebno šokirana jer na spornom snimku u neprimerenim situacijama prednjači dete uglednog prosvetnog radnika u Čačku. Međutim, zbivanja na društvenim mrežama više prate mlađi, nego stariji žitelji ovog grada.

Popularnost po svaku cenu dovela je do toga da negativne pojave i sigurno loši primeri izazovu veću pažnju javnosti, nego postizanje dobrih rezultata i isticanje uspešnih učenika gimnazije, koja postoji već 176 godina. Srpsko društvo ipak bi trebalo da se posveti izgradnji osnovnih moralnih pricipa, koji se zapravo temelje na kućnom vaspitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: