"Spasiti preduzeća s potencijalom"

Glavni cilj pokrajinske Vlade proteklih godina u opštini Odžaci bio je da spasi preduzeća koja imaju potencijal za razvoj, kazao je Bojan Pajtić.

Izvor: Beta

Sreda, 11.12.2013.

15:54

Default images

"U prethodne četiri godine u Opštini Odžaci bili smo skoncentrisani, sa jedne strane na otvaranje radnih mesta, a sa druge strane na spasavanje onih kompanija koje imaju potencijal", rekao je predsednik Vlade Vojvodine i funkcioner DS Pajtić novinarama, prilikom obilaska preduzeća Poljostrj u Odžacima.

Pajtić je rekao da je pokrajinska Vlada pre dve godine tražila da se u preduzeću Poljstroj poništi loša privatizacija, kako bi se sprečilo bankrotstvo jedne od najstarijih odžačkih fabrika, čija je osnovna delatnost proizvodnja poljoprivredne mehanizacije.

On je dodao da je danas Poljostroj kompanija koja je "stala na svoje noge", koja ima i izvozno orijentisan programom s 90 odsto proizvoda namenjenih stranom tržištu.

"Obezbedili smo mogućnost da preko kreditnih sredstava Razvojnog fonda Vojvodine naši poljoprivrednici mogu da nabave jeftinije poljoprivrednu mehanizaciju domaćeg proizvođača", kazao je Pajtić.

Pajtić je naglasio da je zajedno s lokalnom samoupravom otvorena industrijska zona u ovoj opštini, gde posluju tri nove fabrike Magna, Grajnera i Standard gas, čime je otvoreno 650 novih radnih mesta.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin naveo je da je odžački Poljostroj najbolji primer da se stečajni postupak, u kojem je ova firma bila, može iskoristiti za oporavak, a ne samo za bankrot i prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: