I Eštonova protestovala u Kijevu

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič optužio je proevropsku opoziciju da predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost.

Izvor: B92

Utorak, 10.12.2013.

21:57

Default images

Dok hiljade demonstranata i dalje prkose zimi protestujući protiv Janukovičevog odbacivanja dogovora sa EU pod pritiskom Rusije, ukrajinski predsednik je danas razgovarao sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u Kijevu, javio je AFP.

"Sastanak sa predsednikom Janukovičem bio je konstruktivan, diskutovano je o svim važnim pitanjima", navela je na svom nalogu na Tviteru portparolka Eštonove, Maja Kocijančič.

Ona je dodala da je sastanak trajao tri i po sata, ali nije navela druge detalje, prenosi AFP.

U znak podrške proevropskim demonstrantima, Eštonova je kasnije posetila središte protesta na Trgu nezavisnosti u Kijevu, gde su je demonstranti dočekali povicima "Evropa", javio je dopisnik AFP-a.

Ranije danas Janukovič se sastao sa tri prethodna ukrajinska predsednika Leonidom Kravčukom, Leonidom Kučmom i Viktorom Juščenkom.

Sastanak sa bivšim predsednicima, kako se stekao utisak, nije doneo trenutni napredak u rešenju krize, a Janukovič je izrekao oštro upozorenje demonstrantima, navodi AFP.

"Pozivi na revoluciju predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost", rekao je on u izjavi koju je prenela državna televizija.

"Želim da ova mračna stranica bude okrenuta i da se više nikada ne dozvoli da se to ponovi", kazao je Janukovič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: