"Đinđiću, mom dragom prijatelju"

Crnogorski premijer Milo Đukanović, koji je u zvaničnoj poseti Beogradu, položio venac pred zgradom Vlade Srbije, gde je 12. marta 2003. ubijen Zoran Đinđić.

Izvor: B92, Blic

Utorak, 10.12.2013.

15:09

Default images

Đukanović je venac položio na spomen-ploču koja se nalazi u dvorištu Vlade Srbije, a pre toga je posetio i grob bivšeg premijera Srbije.

Na traci na vencu piše: "Zoranu Đinđiću, prvom demokratskom premijeru Srbije, mom dragom prijatelju, Milo Đukanović, predsednik Vlade Crne Gore", prenosi "Blic".

Tanjug
Đukanović ovom prilikom nije davao izjave, a nakon polaganja venca nastavio je zvaničnu posetu Beogradu.

Crnogorski premijer boravi u zvaničnoj poseti Beogradu, tokom koje se sastaje sa najvišim državnim funkcionerima Srbije. U Beograd je stigao u ponedeljak po podne, kada ga je dočekao premijer Srbije Ivica Dačić, s kojim je jutros započeo sastanak. Nakon toga Đukanović se sastao i sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Nakon razgovora sa premijerom Srbije, dva zvaničnika su se obratila medijima i istakla da su odnosi dve zemlje na uzlaznoj liniji i da nema otvorenih pitanja koja se ne mogu rešiti. Dačić je izjavio da smatra da je odluka Podgorice da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova bila pogrešna, ali da Srbija nema nameru da se zbog toga inati s Crnom Gorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: