CG: Prvi čas u školama o Mandeli

Osnovne i srednje škole u Crnoj Gori obeležiće sutra Međunarodni dan ljudskih prava tako što će prvi čas biti posvećen ljudskim pravima i Nelsonu Mandeli.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2013.

19:23

Default images

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva prosvete, učenici će na taj način biti upoznati sa osnovnim idejama ljudskih prava, kao i sa time kako je Mandela posvetio svoj život misiji ostvarenja ljudskih prava, odnosno borbi protiv aparthejda.

Iz Ministarstva su podsetili da se Medjunarodni dan ljudskih prava obeležava 10. decembra na dan kada je 1948. godine u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: