"Birajte između napretka i tajkuna"

Funkcioneri SNS pozvali su građane u Kostolcu da glasaju za tu listu, jer je pred njima "izbor između poštene politike i politike koju personifikuju tajkuni".

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2013.

22:19

Default images

Najviši zvaničnici Srpske napredne stranke pozvali su večeras građane Kostolca da na lokalnima izborima glasaju za tu listu, jer je pred njima izbor između poštene politike okrenute budućnosti i razvoju, otelotvorene u naprednjacima i njihovom lideru Aleksandru Vučiću, i politike koju, kako su rekli, personifikuju tajkuni.

"U nedelju recite komšijama da biramo između dobra i zla, budućnosti i prošlosti, napretka i korupcije i kriminala. Pobedom u Kostolcu pokazaćemo da može da se živi bolje i poštenije, da smo iskreni i da će za godinu dana Kostolac biti nasmejan grad", poručila je potpredsednica Glavnog odbora i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila da je u godinama u kojima je na vlasti u toj opštini bila Socijalistička partija Srbije mnogi žitelji tog grada ostali bez posla, a umesto njih su u termoelektrani "Kostolac" došle firme iz drugih gradova.

"SNS je i pre godinu i po dana rekla da tako neće moći. Vratićemo 'Kostolac prim', vratićemo 'Autotransport' i 'Georad', jer to je osnovna delatnost i treba da bude u 'Kostolcu', a to znači da tajkuni neće moći da zarađuju na muci ljudi", rekala je Mihajlović.
Foto: Tanjug
Potpredsednik GO i član predsedništva SNS Igor Mirović poručio je da će, odmah posle pobede SNS na lokalnim izborima, početi da se realizuje plan za razvoj Kostolca, a prvi korak će biti da se povećaju nadležnosti te opštine i smanji njena zavisnost od Požarevca.

"Najjednostavnije je pobediti na izborima, otići i više se nikad ne javiti biračima i ne opravdati poverenje, ali zato ćemo od januara svakodnevno pratili realizaciju tog plana", rekao je Mirović i dodao da SNS građanima nudi politiku vraćanja nade Srbiji.

Član GO i narodni poslanik Veroljub Arsić upozorio je da predstavnici sadašnje opštinske vlasti pokušavaju da kupuju glasove "kokoškama i jajima" i pozvao građane da ne nasedaju na ucene Socijalističke partije Srbije.

"Zaboravljaju da novcem, kokoškama, asfaltiranjem i toplifikacijom ne mogu da kupe vašu budućnost, jer vaš glas je vaša budućnost. Pobeda 15. decembra treba da bude prvi korak ka boljoj budućnosti i izlasku iz slepog creva u kojem ste godinama. Danas se ne vodi borba samo oko lokalne vlasti, danas je cela Srbija na prekretnici da li će da krene putem bez tajkuna, korupcije i kriminala", poručio je Arsić.
Foto: Tanjug
Na završnom predizbornom skupu SNS učestvovali su lideri Nove Srbije i Srpskog pokreta obnove, Velimir Ilić i Vuk Drašković, koji su građane pozvali da glasanjem za listu SNS načine kvalitativne pomake u svojim životima i doprinesu razvoju svog neopravdano zanemarenog grada.

Ilić je primetio da se u Kostolcu već godinama ništa nije promenilo, da se infrastruktura urušava iako je taj grad energetski stub čitave Srbije.

"Radujte se što je Vučić od svih nas zahtevao da Kostolac mora da krene napred. Ovde dolazi jedna od većih investicija u Srbiji i on mora da pomogne da se ovaj kraj pokrene, a ne da dođu neki drugi da vam pokupe pare", rekao je Ilić.

Drašković će, objašnjavajući podršku koju daje politici Vučića i SNS, rekao da je čitava Srbija u opasnosti da joj bude skršena ekonomija, da u njoj bude ubijena i nada, da bude slomljena i biološki.

SPO, objasnio je on, u SNS vidi svog prirodnog saveznika, a taj savez vidi kao savez dve evropske stranke desne orijentacije, čiji je cilj vraćanje Srbije njenim političkim korenima i istorijskoj stazi.

"Najpreči zadatak svih nas koji smo za ovaj put jeste da zatražimo od SNS da bez oklevanja i zastajkivanja nastavi ofanzivni marš na zmijarnik koji ne da Srbiji da se uspravi, zmijarnik nerasformiranih službi bezbednosti, njihovih tajkuna i mreže raspoređene svuda sa jednim jedinim zadatkom i programom - da Srbija ne postane normalna i evropska država", istakao je Drašković.

Prema njegovim rečima, ta bitka prelamaće se u narednih nekoliko meseci, i ako nacionalne evropske snage ne "rasture taj zmijarnik", neizvesno je kakva će biti budućnost Srbije i kada će se pojaviti nova šansa da država konačno krene putem napretka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: