"Puna podrška Vučićevoj politici"

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić odbacio navode Vladimira Cvijana i negirao da je na sednici Predsedništva SNS ikada razgovarano o eventualnim hapšenjima.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 09.12.2013.

13:44

Default images

"Na Predsedništvu smo razgovarali o direktorima javnih preduzeća, predsednicima opština i gradova čijim radom nismo zadovoljni, a nikada ni na jednom stranačkom organu, Predsedništvu, Izvršnom ili Glavnom odboru nije razgovarano o hapšenjima", rekao je on i naglasio da članovi Predsedništva daju punu podršku politici koju vodi njihov lider Aleksandar Vučić.

Babić je pred novinare izašao sa poslanicima koji su i članovi Predsedništva SNS, kako bi potvrdili da stoje iza politike Aleksandra Vučića, kao i da su stavovi, koje je ranije danas izneo Vladimir Cvijan, naručeni.

"Eksponent političko-tajkunske sprege je Vladimir Cvijan, a naručilac i potpisnik tih redova je Miroslav Mišković", kazao je Babić.

Babić je rekao da su "stavovi i politika Cvijana bliži Miroslavu Miškoviću, nego SNS -u, a da su članovi Predsedništva spremni, ako je to potrebno, i da idu na poligraf kako bi se utvrdilo na čijoj su strani laži".

On je ocenio da celokupna srpska javnost zna da je Cvijan izneo neistine, da postoji jasna sprega između finansijskih i političkih lobija kojima smetaju Vučić, SNS i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i unosnih poslova pojedinaca.

Babić je dodao da je "šokiran količinom izrečenih laži i neistina", kao i da je "u pozadini napada na Vučića možda uvećani bankovni račun Vladimira Cvijana".

Vladimir Cvijan rekao je ranije danas u parlamentu da Predsedništvo SNS postaje "bilten" na temu ko će sledeći biti uhapšen.

On tvrdi da se na poslednje tri sednice Predsedništva stranke govorilo ko će sve biti uhapšen, uključujući Milana Beka, Dmitra Đurovića direktora Koridora, Miodraga Kostića, Dušana Spasojevića, Mlađana Dinkića, Veroljuba Stevanovića ("jer Vučić ne može da ga smeni"), neke ljude iz SNS ("jer ih Vučić ne voli"), nekoliko direktora, Marka Jakšća, da se otvori istraga protiv Čedomira Jovanovića, hapsi Dragana Đilasa...a, tvrdi Cvijan, "naručeno" je i hapšenje Dušana Bajatovića.

Nakon Cvijanovih izjava, reagovao je i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, koji je rekao da je zabrinut za bezbednost Aleksandra Vučića imajući u vidu udruživanje tajkunsko-političko-finansijskih klanova.

Gašić: Za Cvijana uspeh više od jednog glasa

Vladimiru Cvijanu biće omogućeno da se kandiduje za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) i ako osvoji više od jednog glasa, to će biti njegov veliki uspeh, rekao je Tanjugu potpredsednik SNS Bratislav Gašić.

On je Cvijanove izjave nazvao notornim glupostima i prokomentarisao da one dolaze zbog toga što je Cvijanov poslodavac Mišković nervozan.

„Na sednici Predsedništva SNS o hapšenjima nije pomenuta ni jedna jedina reč, a postoje stenografske beleške“, rekao je Gašić.

Upitan da li je predsednik izvršnog odbora stranke Radomir Nikolić tražio isključenje Vladimira Cvijana iz partije, Gašić je odgovorio potvrdno i pojasnio da mu je data još jedna šansa, kao i da kao advokat i pravnik ima prava da se viđa sa kime god hoće, ali da je pre susreta sa Miroslavom Miškovićem trebalo da obavesti svoje kolege.

Na pitanje da li će zbog današnjih izjava Cvijan imati posledice, Gašić navodi da neće i da će mu biti omogućeno da se kandiduje za predsednika

Komentarišući izjavu lidera DS-a Dragana Đilasa da je Branislav Katančević, aktuelni predsednik gradskog odbora demokrata u Kruševcu i nekadašnji direktor specijalne bolnice Ribarska Banja uhapšen politički, Gašić je istakao da niti hapsi Aleksandar Vučić, niti hapsi Bata Gašić, već tužilaštvo i policija na osnovu saznanja”

On je upitao Đilasa zašto ne kaže građanima kako je tri miliona dinara od izvođača radova u specijalnoj bolnici Ribarska Banja ”leglo na račun Demokratske stranke za deblokadu, kao i da li je to bio uslov za prelazak Katančevićevog Pokreta za promene u DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: