"Ne učestvujemo u političkoj Farmi"

Lider SPS Ivica Dačić kaže da je ekonomski razvoj, a ne prebacivanje privrednih problema na leđa najsiromašnjijih, jedini način za izlazak Srbije iz krize.

Izvor: B92

Subota, 07.12.2013.

19:27

Default images

Dačić je na predizbornom skupu u Kostolcu, uoči lokalnih izbora u toj opštini koji su zakazani za 15. decembar, istakao da iste vrednosti dele i koalicioni partneri SPS-a - PUPS i Jedinstvena Srbija.

On je izrazio uverenje da će građani Kostolca na predstojećim izborima podržati koaliciju koja je i trenutno na vlasti u toj opštini, istakavši da ta koalicija u prethodnom periodu radila za razvoj, kako Kostolca, tako i cele Srbije.

Dačić, koji je i premijer, posebno je istakao obezbeđivanje velike investicije iz Kine za razvoj termoelektrane i površinskih kopova u Kostolcu, uprkos protivljenjima, kako je rekao, mnogih drugih iz Srbije.

On je istakao i da je ponosan na tu investiciju, kao i na saradnju s Kinom i s Rusijom, ali i na dobre odnose i s Briselom i Vašingtonom.

"Ako najmoćnije države poput Nemačke i Velike Britanije šalju najveće privredne delegacije u Kinu, zašto mi ne bismo sarađivali s njima", rekao je Dačić, poručivši da on Srbiju voli isto onoliko koliko i predsednici tih država svoje zemlje, ako ne i više.

Dačić je naglasio i da s ponosom može da kaže da Srbija može da se pojavi i u Pekingu, Briselu, Moskvi i Vašingtonu i da traži ono što joj je u interesu - da bude deo savremenog i modernog sveta.

On je izrazio spremnost, u ime koalicije SPS-PUPS-JS da sarađuje sa svima koji dele iste vrednosti i imaju iste visoke ciljeve, koji su neophodni odgovornim političarima koje bira narod.

"Ko hoće da radi sa nama u ostvarivanju tih ciljeva je dobrodošao", rekao je Dačić, istakavši da ta koalicija ne želi da učestvuje "u medijskoj i političkoj sceni, koju neki žele da pretvore u rijaliti šou 'Farma'."

Dačić je istakao i da je osnovni cilj socijalista i njihovih koalicionih partnera poboljšanje uslova života građana i da su svi jednaki pred zakonom, da svi imaju pravo da se leče bez obzira koliko para imaju, na pravednu državu u svim segmentima...

Dačić je istakao i da politika SPS-a nikada nije bila "štso gore za Srbiju to bolje za mene i partiju", naglasivši zalaganje za stvaranje jake i poštovane države koja samo tako može da odbrani nacionalne i državne interese.

Predizbornom skupu prisustvovali su i zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji su pozvali građane da glasaju za izbornu listu SPS-PUPS-JS.

Marković je istakao i da je došlo vreme da građani glasaju za dela, a ne prazne priče.

"Mi ne govorimo o drugima zato što pričamo o onome šta radimo", rekao je Marković.

On je naveo i da je koalicija SPS-PUPS-JS "jedina politička domaćinska koalicija koja dugo traje i koju vlast nije pokvarila".

On je, podsetivši na narodnu poslovicu "Dajte nekom vlast pa da vidite kakav je", rekao da koaliciju kojoj pripada vlast nije pokvarila, da jedinstveno donosi odluke i da ne postoji oblast u državi u kojoj nisu prvaci.

Marković je istakao i da je zahvaljujući toj koaliciji omogućen bezvizni režim građanima Srbije u EU, da ćemo dobiti datum početka pregovora, a da je Dačić za godinu dana u SAD bio sedam puta i skinuo sa Srbije ružnu etiketu koja je bila zalepljena na našu državu.

Krkobabić je istakao da je zahvaljujući PUPS-u, ali i njihovim koalicionim partnerima, omogućeno da "penzije prate plate", najavivši da su ulaganje u znanja i nova radna mesta nešto što nas očekuje u narednoj godini.

Krkobabić se založio i da sva stečena prava radnika i penzionera moraju da ostanu, dodavši da kada se jednom ukinu, nikada se više neće vratiti.

Stranačka konvencija počela je uz intoniranje državne himne Srbije i Internacionale, a u prepunoj sali Doma privrednog društva u Kostolcu, okupljeni su, uz državne, nosili i stranačke zastave.

Na lokalnim izborima u Kostolcu, koji su zakazani za 15. decembar, učestvuje sedam izbornih lista, čiji predstavnici će se boriti za naklonost 11.570 birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: