Janukovič se sastao sa Putinom

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič razgovarao je u Sočiju s ruskim kolegom Vladimirom Putinom o bilateralnim odnosima.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 06.12.2013.

15:40

Default images

To je saopštio predstavnik za medije kancelarije ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Janukovič se zaustavio u Sočiju, na povratku iz posete Kini, a tokom kratkog sastanka s Putinom razgovarao je o bilateralnim vezama i pripremama za sastanak rusko-ukrajinske međudržavne komisije, koja bi trebalo da bude održana u Moskvi, preneo je Itar-tas.

Ukrajinski predsednik ranije je otkazao posetu Malti planiranu za sledeću nedelju, kako bi mogao da se usredsredi na domaće probleme, saopštila je njegova kancelarija.

Iz Janukovičevog kabineta saopšteno je da je predsednik odložio posetu Malti, jer svu svoju pažnju mora da usmeri na unutrašnja politička pitanja.

Janukovič odložio posetu Malti

Janukovič je odložio na neodređeno vreme svoju posetu Malti, predviđenu za iduću nedelju, zbog političke krize u zemlji, saopštilo je danas ukrajinsko predsedništvo.

"Predsednik je odlučio da odloži posetu Malti zbog potrebe da se koncentriše na unutrašnja politička pitanja", navodi se u saopštenju iz predsedništva.

Jedan od vođa opozicije, bivši bokser Vitalij Kličko, rekao je da je bilo čudno da se vide slike predsednika kako posećuje kineske muzeje dok hiljade Ukrajinaca traže prevremene izbore na centralnom trgu u Kijevu.

Ukrajinska opozicija, koja je poslednjih dana dobila veliku podršku Zapada, pozvala je na nove demonstracije u nedelju u Kijevu, na Trgu nezavisnosti, glavnom mestu okupljanja demonstranata tokom prozapadne Narandžaste revolucije 2004. godine.

Više hiljada ljudi, između 200.000 i 500.000, zavisno od izvora, okupilo se 1. decembra na tom trgu u znak protesta zbog policijskog nasilja prethodnog dana nad demonstrantima koji su protestovali zbog odbijanja Janukoviča da potpiše sporazum o pridruživanju sa EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: