"Đukanović nas preporučio UAE"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Ujedinjenim Arapskim Emiratima da ulažu u Srbiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.12.2013.

00:09

Default images

Vicepremijer Aleksandar Vučić je za TV Crne Gore rekao da između Beograda i Podgorice sledi period dobrih odnosa

Vučić je kazao da će 9. decembra, kada Đukanović dolazi u zvaničnu posetu Beogradu nakon decenijske pauze, zvaničnici dve države pokrenuti pitanja platnog prometa, revitalizacije pruge, ali i drugih infrastrukturnih projekata.

"Za nas je bilo jako važno što je Đukanović rekao UEA nekoliko lepih reči o Srbiji. On je bio vrlo korektan i preporučio je nas za njihova ulaganja u namensku industriju Srbije", rekao je Vučić.

On je napomenuo da su Crna Gora i Srbija opredeljene da u brojnim projektima zajedno nastupaju.

"Mislim da ćemo 9. decembra razgovarati o tome i da će se Đukanović u Podgoricu vratiti sa konkretnim rezultatima i dogovorima", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, iako mnogima smeta to što je Crna Gora izabrala Kinu za partnera za izgradnju auto-puta, Srbiji to ne smeta.

"Mi ne mislimo da su kineske pare loše pare. Nama su potrebne jeftine pare, jer ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: