EK će primiti delegaciju Ukrajine

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič i predsednik EK Žoze Manuel Barozo dogovorili se da organizuju posetu ukrajinske delegacije radi sporazuma s EU.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.12.2013.

16:38

Default images

"Predsednik Ukrajine je zamolio EK da primi delegaciju iz Ukrajine kako bi razmotrili neke aspekte sporazuma o priključivanju i zone slobodne trgovine. Predsednik Barozo je potvrdio spremnost Evropske komisije da primi takvu delegaciju na odgovarajućem nivou", kaže se u saopštenju.

Pritom je Barozo naglasio da je "EK spremna da razmotri detalje već pokrenutog sporazuma, ali da nije spremna da počinje bilo kakve pregovore od početka".

Kako se može videti iz saopštenja, Janukovič se saglasio sa tim uslovima.

Datum posete će biti utvrđen diplomatskim kanalima.

Protesti u Ukrajini koji su eskalirali tokom vikenda, počeli su pre nedelju dana kada je Janukovič suspendovao pripreme za potpisivanje sporazuma o pridruživanju EU i najavio da će obnoviti aktivni dijalog sa Moskvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: