Spisak zatočenika Golog otoka

Kandidat za direktora Arhiva Srbije Miroslav Perišić izjavio da se na spisku zatočenika Golog otoka i osuđenih po Rezoluciji Informbiroa nalazi 16.307 imena.

Izvor: Tanjug
Photo: Roberta F. / Wikimedia Commons
Photo: Roberta F. / Wikimedia Commons

"Ne mora da znači da je to konačan broj, u toku je analiza tog spiska", rekao je Perišić i dodao da ne veruje da će biti velikog odstupanja od tog broja.

Perišić je rekao i da je deo programa koji namerava da sprovede, ukoliko bude izabran za direktora, i objavljivanje knjige popisa zatočenika Golog otoka i lica osudjenih po osnovu Rezolucije IB.

Perišić, koji je od jula 2007. do novembra ove godine bio na čelu ove ustanove, na sednici Upravnog odbora kao kandidat za direktora predstavio je svoj predlog programa rada i razvoja Arhiva Srbije u naredne četiri godine.

Info

Na današnji dan, 29. maj

1479. Osnovan je univerzitet u Kopenhagenu. 1562. Rimski car Ferdinand I i turski sultan Sulejman II Veličanstveni potpisali su mirovni sporazum kojim se Ferdinand

Razno petak 29.05. 00:05 Komentara: 0

Štrajk lekara u Parizu

Na hiljade lekara, medicinskih sestara i drugog bolničkog osoblja protestovali su danas u centru Pariza u zbog planirane reforme u zdravstvu.

Svet četvrtak 28.05. 23:41 Komentara: 0

Al-Nusra osvojila i Arihu

Pobunjenička koalicija koju predvodi sirijski ogranak Al-Kaide, zauzela je danas Arihu, poslednji grad pod kontrolom sirijske vlade u provinciji Idlib.

Svet četvrtak 28.05. 23:23 Komentara: 0
strana 1 od 36339 idi na stranu