"U napadu snaga SAD ubijeno dete"

U napadu američkih snaga na jednu kuću u provinciji Helmand ubijeni su dete i dve žene, izjavio je predsednik Avganistana Hamid Karzai.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2013.

23:15

Default images

Karzai je osudio ovaj udar kao još jedan znak nebrige snaga SAD za civile.

"To pokazuje da američke snage ne poštuju odluke Loje džirge (saveta plemenskih starešina), niti život civila u Avganistanu", rekao je Karzaijev portparol Ajmal Faizi, javio je Rojters.

Napad je izveden u trenutku kada bi Karzai i američka vlada trebalo da potpišu bilateralni bezbednosni sporazum, koji bi definisao prisustvo vojnika SAD u Avganistanu i posle 2014. godine, kada treba da se povuku strane borbene trupe iz te zemlje.

Loja džirga glasala je za potpisivanje bezbednosnog sporazuma sa SAD i pozvala Karzaija da ga potpiše do kraja godine, ali je avganistanski predsednik izneo nove uslove i stavio do znanja da mu se ne žuri sa potpisivanjem tog dokumenta.

S druge strane, SAD su poručile da Vašington ne može da čeka da se taj sporazum potpiše tek posle predsedničkih izbora u Avganistanu 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: