"Leta da potvrdi novu koaliciju"

Italijanski premijer Enriko Leta mora da zatraži od parlamenta da potvrdi podršku vladi pošto joj je partija Forca Italia Silvija Berluskonija uskratila podršku

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.11.2013.

22:12

Default images

Nakon sastanka sa delegacijom Berluskonijeve partije, predsednik Italije Đorđo Napolitano je rekao da će bez sumnje parlament odlučiti o prelasku iz velike koalicione vlade u vladu koja je pre dva dana dobila poverenje u vezi sa budžetom, javio je Rojters.

Narednih dana, predsednik i premijer razgovaraće o tome kako i kada će se održati diskusija u parlamentu, rekao je portparol predsednika.
Zasad nije jasno da li će Leta tražiti još jedno glasanje o poverenju.

Forca Italia napustila je vladajuću koaliciju dan pre nego što je Berluskoni isključen iz Senata zbog presude o utaji poreza.

Stranka je saopštila da ne može da bude u vladi sa Letinom Demokratskom partijom, jer planira da isključi lidera desnog centra.

Budući da je Leta u utorak dobio podršku u Senatu za budžet za narednu godinu, očekuje se da će potvrda nove koalicije u parlamentu predstavljati formalnost.

Berluskonijeva partija bila je član vladajuće koalicije desnice i levice od aprila, kada je koalicija i formirana kako bi se okončao politički ćorsokak koji je usledio posle parlamentarnih izbora u februaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: