Uhapšen zbog paljenja barake

Policija je uhapsila jednu osobu osumnjičenu da je zapalila baraku u mestu Ušće kod Obrenovca, u kojoj je trebalo da budu smešteni azilanti, saznaje B92.

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.11.2013.

10:39

Default images

Kako saznajemo, uhapšenom M.G. (rođenom 1979.) određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković ranije je rekao da je zbog paljenja barake u koju je trebalo da se smeste azilanti kod Obrenovca uhvaćena jedna osoba.

"Lice koje je podmetnulo požar uhvaćeno je i procesuirano od MUP-a i tužilaštva, koji će utvrditi i uzrok paljenja", rekao je on na TV Pink.

U međuvremenu, iz MUP-a je rečeno da je pokrenuta istraga protiv osoba koje su u selu Ušće kod Obrenovca zapalile baraku za azilante.

Požar je izbio u sredu uveče, oko 23.10 i namerno je izazvan, što je potvrdio i državni sekretar u MUP Vladimir Božović. Taj slučaj se istražuje, kažu iz MUP-a.

Podsetimo, baraka je zapaljena nakon što su meštani Ušća i Skele kod Obrenovca protestovali protiv odluke Vlade da se azilanti smeste u tim barakama. Nakon celodnevne drame, azilanti su privremeno smešteni u hotel u Obrenovcu.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da azilanti koji su privremeno smešteni u hotel "Obrenovac" sada imaju normalne uslove za život, ali da je potreban dogovor za rešavanje pitanja njihovog smeštaja u Srbiji.

Čučković je rekao i da je, radi rešavanja pitanja smeštaja azilanata, potreban dogovor da se odrede lokacije u celoj zemlji u svih 170 opština. "Svaki od predsednika opština trebalo bi da skući pet do deset ljudi, jer se oni ne mogu getoizirati, a svi smeštajni kapaciteti trebalo bi da budu po najvišim standardima", rekao je Čučković.

On je ocenio da nije bilo sluha za rešavanje pitanja smeštaja azilanata, da je za to odgovoran Komesarijat za izbegla i raseljena lica i upitao zašto ono nije rešavano još u maju, kada je bilo lepo vreme. On je zatražio da vlada razreši komesara za izbeglice Vladimira Cucića i da na njegovo mesto bude postavljen novi mlad komesar, koji bi obišao sve opštine radi formiranja sabirnih centara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: