Sneg stao, opasnost od poledica

Snežne padavine su prestale, prohodnost puteva je bolja, a zbog vlažnih kolovoza izražena je opasnost od poledice, kažu iz Auto-moto saveza Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.11.2013.

07:35

Default images

Magla otežava saobraćaj na prilazima Beogradu, na području Kikinde, Vršca, Zaječara, Majdanpeka, Leskovca i Vranja.

Prema saopštenju AMSS-a, prestanak snežnih padavina i intenzivan rad zimskih službi, zaduženih za održavanje i čišćenje snega sa kolovoza, doprinele su boljoj prohodnosti puteva prvog i drugog prioriteta.

Zbog nižih temperatura u jutarnjim i večernjim časovima i vlažnih kolovoza, izražena je opasnost od poledice, koja se najpre javlja na mostovima, nadvožnjacima, u podvožnjacima i tunelima.

Prema informacijama JP Putevi Srbije na putevima u Vojvodini vozače očekuju mokri kolovozi, ponegde sa mestimično zaostalim raskvašenim snegom.

U centralnim, zapadnim i istočnim delovima Srbije svi putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni, dok u planinskim predelima, kao i na putevima drugog prioriteta područja Užica, Valjeva, Ivanjice, Kruševca, Zaječara, Niša i Novog Pazara ima snega na kolovozu do pet centimetara, pa je saobraćaj usporen.

Putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, ali na pojedinim prilazima je obavezna upotreba i lanaca.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima, gde je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema. To su pravci Slatina - Valjevo - Podbukovi, Valjevo - Debelo brdo, Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), Jošanička Banja - Kopaonik i Kopaonik - Jaram.

Temperaturne razlike i padavine uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored kamenih kosina.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: