Vlada odredila smeštaj za azilante

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odredila objekte za privremeni smeštaj tražilaca azila u Obrenovcu i najoštrije osudila nasilje i podmetanje požara.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.11.2013.

15:55

Default images

Vlada je odredila objekat Preduzeća za pružanje ugostiteljskih usluga i trgovinu Sava-TENT u Obrenovcu, u Ulici Miloša Obrenovića 189, za privremeni smeštaj i obezbeđivanje osnovnih životnih uslova ljudima koji traže azil u Republici Srbiji.

Policija je uhapsila jednu osobu osumnjičenu da je zapalila baraku u mestu Ušće kod Obrenovca, u kojoj je trebalo da budu smešteni azilanti.

Podsetimo, baraka je zapaljena nakon što su meštani Ušća i Skele kod Obrenovca protestovali protiv odluke Vlade da se azilanti smeste u tim barakama. Nakon celodnevne drame, azilanti su privremeno smešteni u hotel u Obrenovcu.

Tražioci azila biće smešteni i u objekte na teritoriji opština Sjenica i Tutin, na osnovu saglasnosti dobijenih od tih opština.

Vlada je tražioce azila oslobodila obaveze plaćanja boravišne takse, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada je zadužila Komesarijat za izbeglice i migracije, nadležna ministarstva i lokalne samouprave da sprovedu ovaj zaključak i obezbede neophodan smeštaj tražiocima azila i pruže im krov nad glavom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: