Prevrnuo se autobus kod Kuršumlije

Autobus koji se kretao iz pravca Niša ka Prištini prevrnuo se jutros oko 3.30 časova kod mesta Novo Selo u blizini Kuršumlije. Četiri osobe povređene.

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2013.

09:31

Default images

Svi povređeni su zbrinuti u prokupačkoj bolnici i nisu životno ugroženi.

Do nezgode je došlo kada je autobus privatnog prevoznika "Aroma turs" na redovnoj liniji Linc (Austrija) - Dragaš, krećući se iz pravca Niša ka Prištini, na oštroj krivini kod Novog Sela, udaljenog oko pet kilometara od Kuršumlije, skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se, kažu u PU Prokuplje.

Prema rečima portparolke prokupačke bolnice "Dr Aleksa Savić" Jelene Pantović, rano jutros na odeljenje urgentne medicine primeljene su četiri osobe sa težim i lakšim povredama.

"Pacijent R. C. (61) zadobio je povrede u predelu glave i ramena, I. M. (31) oguljotine kože u predelu desne šake i nadlaktice, F. K. (58) zadobila je teške telesne povrede u vidu serijskog preloma rebara i isčašenja ramena, i Đ. D. (69) primljen je bez vidljivih povreda, ali pod stresom", rekla je Pantovićeva Tanjugu.

Pantovićeva je rekla da su svi povređeni zbrinuti, u stabilnom stanju i van životne opasnosti, da je u toku dalja dijagnostika, a da će povređena žena F. K. najverovatnije biti zadržana na odeljenje prokupačke bolnice. Prema njenim rečima, svi povređeni su iz Dragaša, kod Prizrena sa Kosova i Metohije.

Iako se još utvrđuje pravi razlog saobraćajne nezgode, u policiji kažu da se najverovatnije radi o neprilagođenoj brzini uslovima i stanju puta.
Vozaču autobusa biće određeno policijsko zadržavanje, a nakon toga on će biti predat tužilaštvu, koei će dalje odlučivati o eventualnom pokretanju krivične odgovornosti.

U autobusu je u trenutku nezgode bilo18 putnika i dva vozača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: