Saobraćaj usporen zbog snega

Sneg je iz regiona stigao u Srbiju. Zbog padavina samo delimično je usporen saobraćaj u Beogradu, dok su u drugim krajevima zemlje vozači imali veće problem.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 26.11.2013.

13:57

Default images

Kako kažu u GSP, javni prevoz u Beogradu danas je otežan zbog snega, ali nema zastoja.

Za sada nema izmena u prevozu, a na svim linijama vozila javnog gradskog prevoza redovno funkcionišu, istakli su u službi GSP.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je da su svi putevi u Srbiji trenutno prohodni, ali da je pred putarskim preduzećima "teška noć" jer se očekuje da će sneg padati u toku noći i sutra.

U izjavi za televiziju Pink, Antić je rekao da je povoljna okolnost to što temperatura u Srbiji nije naročito niska za ovo doba godine, zbog čega je većina puteva i dalje bez zimskog pokrivača, ali je podsetio da prognoze govore da će sneg i dalje padati.

Ministar je apelovao na građane da voze pažljivo i oprezno kako bi se izbegle saobraćajne nesreće zbog klizavog kolovoza.

Govoreći o putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine, Antić je rekao da će Putevi Srbije ove zimske sezone učestvovati u njihovom čišćenju, iako je još 2009. godine usvojen zakon prema kojem njihovo održavanje preuzimaju pokrajinski organi.

U danu za nama sneg se formirao u velikom broju mesta, a u nekim delovima zemlje, poput sjeničko-pešterske visoravni, nije prestajao da pada više od 10 sati. Već tokom jutra ekipe su počele da rade na raščišćavanju.
Beograd put kontroliše situaciju u Beogradu i sve glavne saobraćajnice i mostovi su očišćeni od snega, a počelo je i čišćenje viših delova grada, izjavio je glavni dežurni inženjer Beograd Puta Obrad Simić.

"Nije katastrofa. Temperatura je takva da ne iziskuje izlazak svih 100 i više vozila. Posipamo so i dali smo nalog da se izađe na nadvožnjake i uspone ali smo odavno krenuli da čistimo više delove grada i mostove, a ostalo su mesta čekanja na kojima se nalaze vozila za čišćenje snega koja deluju kada im javimo", rekao je Simić agenciji Beta.

Simić je naveo da će noćas i sutra do podne napadati do 10 centimetara snega ali da to ne znači da će toliko biti i na putevima i ulicama zbog različite temperature.

"Nismo izveli ni raonike, jer za to nema razloga", rekao je Simić.

Simić je podsetio da su u Beogradu tokom padavina uvek zastoji, a pogotovo u takozvanom špicu u posledpodnevnim i večernjima satima, kada se zaposleni vraćaju sa posla.

Saobraćaj je, između ostalog, nešto posle 18.30 bio otežan u ulici Neznanog junaka u smeru prema Banjici, a Borska ulica u smeru prema Rakovici bila je potpuno neočišćena i saobraćaj se odvijao veoma otežano, dok su u suprotnom smeru ekipe Beograd puta čistile sneg i posipale so.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: