Meksiko: Novi bilans - 42 žrtve

Broj tela pronađenih u 22 masovne grobnice u zapadnom delu Meksika, gde se narko karteli bore za prevlast, povećan je na 42.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.11.2013.

23:44

Default images

Preko vikenda otkriveno je još pet tela, saopštile su lokalne vlasti.

Na nekim telima su vidljivi tragovi mučenja, a pronađena su u 22 grobnice u La Barki - na granici između meksičkih država Mičoakan i Halisko, izveštava Rojters.

Istraživanje na ovoj lokaciji je otpočelo na osnovu priznanja nekih od 22 uhapšenih policajaca, koji su rekli da su radili za narko kartele.

Istraga je počela kao deo potrage za dva nestala federalna agenta. Istražni organi uhapsili su 22 lokalna policajca, od kojih su neki priznali da su tu dvojicu agenata, kao i još nekoliko ljudi, isporučili narko kartelu "Nova generacija".

Dvojica agenata nisu locirana, niti su njihova tela pronađena u grobnicama. Neka od tela izgleda da su bila sahranjena pre godinu ili više.

Meksiko se suočava s talasom nasilja, koja su u vezi sa drogom. U sukobima narko grupa mesečno strada oko 1.000 ljudi. Ukupan broj žrtava tih sukoba od 2007. iznosi oko 80.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: