Zatvor saradniku premijera Rahoja

Sud u Španiji osudio je danas bliskog saradnika španskog premijera Marijana Rahoja, Karlosa Fabru, na četiri godine zatvora zbog utaje poreza.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.11.2013.

21:18

Default images

U pitanju je jedan od najpoznatijih korupcionaških skandala, javio je Frans pres.

U saopštenju suda u provinciji Kasteljon navodi se da je sudija izrekao presudu za četiri tačke optužnice u vezi s izbegavanjem poreza, ali ga je oslobodio optužbi za primanje mita i korišćenje uticaja.

Fabra je oslobođen optužbe da je uzimao proviziju od kompanija radi izvođenja radova.

Fabra je bio regionalni lider Rahojeve konzervativne Narodne partije u tom delu autonomne pokrajine Valensije, koja je postala sinonim za političku korupciju tokom španskog građevinskog "buma", koji je propao 2008. godine, navodi AFP.

Kao čelnik kasteljonskih vlasti, Fabra je nadzirao kontroverzne javne radove u projektima kao što je izgradnja jednog aerodroma, koji je sada zapušten i predstavlja simbol promašene investicije.

Fabri, živopisnoj ličnosti koja se pojavljuje uvek u javnosti sa sunčanim naočarima, suđeno je prošlog meseca zajedno sa još četiri osobe, uključujući njegovu suprugu, Amparo Fernandes, koja je osuđena na dve godine.

Suđenje je usledilo posle desetogodišnje istrage o finansijskim mahinacijama, uključujući utaju poreza od 1999. do 2003. godine.

Sud je naložio Fabri da plati kaznu od 693.000 evra i isto toliki iznos poreznicima, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: