"Jedan ministar radi protiv Vlade"

Zorana Mihajlović rekla da smo "zaboravili da kontrolišemo rade li naši zvaničnici u interesu države, i da jedan član Vlade govori suprotno od državne politike"

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.11.2013.

09:24

Default images

"Jer, ako ja u diplomatskoj pošti pročitam izjavu jednog člana Vlade kako govori suprotno od politike Vlade, i to na javnom skupu van zemlje, ili kako preporučje kompaniju svog prijatelja da se bavi trgovinom, mislim da takav ne bi smeo više biti član Vlade", rekla je Mihajlovićeva u intervjuu za današnji "Blic".

Ona je dodala da bi taj ministar morao da pretrpi dodatne sankcije, ne želeći da precizira o kom ministru se radi.

Tome se ipak, kako navodi, ne pridaje neki značaj ili se ne čita diplomatska pošta koju dobijaju članovi Vlade, preneo je "Blic".

Odgovarajući na pitanje da se stiče utisak da nije u dobrim odnosima sa stranačkim kolegom Milanom Bačevićem, Mihajlović je rekla da je to bolje pitati Bačevića, i da ona njega nije u javnosti kritikovala, niti imenovala kao nekoga sa kim ne deli isto mišljenje.

"Od mene niste mogli čuti da sam i u jednom izlaganju u javnosti ministra niti kritikovala, niti imenovala kao nekog sa kim ne delim isto mišljenje. Verujem da sam mogla, ali to ne smatram pristojnim".

Na pitanje da li misli da su slučajno zaboravili da je pozovu na današnje otvaranje "Južnog toka", Mihajlovićeva je rekla da "živimo u virtuelnoj stvarnosti" i da se "mnogi zaklanjaju iza velikih "ruskih leđa".

"To je sramota, jer Rusija je previše velika i moćna da bi je zloupotrebljavali razni kauboji i koristili kao svoju zaštitu".

"Kao resorno zaduženi ministar za energetiku i projekat 'Južni tok', ja ću prisustvovati i govoriti na ceremoniji otpočinjanja radova na izgradnji gasovoda", zaključila je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: