Stranke pohrlile na Voždovac

Obilaskom naselja i razgovorom sa stanovnicima opštine Voždovac političke stranke nastavile su izbornu kampanju za lokalne izbore na toj opštini 15. decembra.

Izvor: B92

Nedelja, 24.11.2013.

17:43

Default images

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da veruje da će ta stranke biti na vlasti u gradu i poručila da je SNS u prethodnom periodu radila mnogo na Voždovcu iako ta beogradska opština ima najmanji budžet .

"Voždovac je uradio mnogo toga. Možda smo mogli mnogo više da je postojala i mala podrška gradske vlasti koje apsolutno nije bilo", rekla je Mihajlović, koja je razgovarala sa građanima kod Banjičke pijace.

Ona je dodala da je SNS izvukla Voždovac iz dugova i problema, da su se posvetili deci i osobama sa invaliditetom i podsetila da gotovo sve škole na Voždovcu imaju video nadzor, kao i da je urađeno 13 rampi za osobe sa invaliditetom.

Mihajlović je rekla da SNS obećava da će građani u podavalskom području dobiti vodovod i kanalizaiju i da će se raditi na tome da se poveća energertska efikasnost u centru Voždovca i u ostalim delovima opštine kako bi bili smanjeni računi za struju.

Lider DS i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da je u opštini Voždovac rađeno na isti način kao i u drugim opštinama

Đilas je naveo da su izgrađena četiri nova obdaništa, da ih je 10 renovirano, urađeno 33 kilometara kanalizacije u podavalskim mestima...

Sve mere koje su važile u gradu Beogradu i za porodilje i trudnice i penzionere i besplatne udžbenike, važile su kako u drugim delovima grada tako i na Voždovcu i nikakvih razlika nije bilo, rekao je Đilas.

Narodna poslanica i potpredsednica Demokratske stranke Srbije Milica Radović obišla je naselje Jajinci i tom prilikom navela da je osnovni način za prevazilaženje problema donošenje novog, krovnog Zakona o planiranju i izgradnji koji će pojednostaviti proceduru dobijanja građevinskih dozvola i omogućiti rešavanje problema legalizacije.

Ocenjujući da je osnovni način za prevazilaženje tih problema donošenje novog, krovnog Zakona o planiranju i izgradnji, ona je istakla da zakon koji je nadavno usvojen neće rešiti postojeće probleme zato što on celokupan proces legalizacije dodatno usložnjava, usporava i čini ga finansijski nemogućim za veliki broj građana koji čekaju na legalizaciju svojih objekata, navedeno je u saopštenju DSS-a.

"Danas je jasno da problemi velikog broja nelegalnih naselja u gradu Beogradu neće biti rešeni upisom u katastar nepokretnosti", naglasila je Radović.

Predstavnici Beogradske inicijative ocenili su da je, kako kažu, "stanje bezbednosti u celom gradu, a posebno u školama katastrofalno i da pokazuje da su se stranke, koje su do sada bile na vlasti na Voždovcu i u Beogradu, bavile sopstvenim interesima, a ne interesima građana".

Kako je navedeno u saopštenju, program te inicijative kojim se obećava uvođenje video nadzora u sve škole, naišao je na izuzetnu podršku ne samo građana Voždovca, nego i velike većine Beograđana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: