"Policija da bude uzor za državu"

Premijer i ministar Ivica Dačić poručio da srpska policija treba da bude visokostručna i osposobljena i da, zbog važnosti posla koji radi, bude uzor za državu.

Izvor: B92

Subota, 23.11.2013.

14:22

Default images

"Želim da imamo kavalitenu policiju, visokostručnu i osposobljenu", rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na Izbornoj skupštini Policijskog sindikata Srbije.

On je ponovio da nema jake države bez jake vojske i policije, odbacivši kritike onih država koje se zalažu za smanjenje tih snaga bezbednosti u Srbiji.

Dačić je dodao i da države, koje gomilaju snage svuda po svetu, govore da, kada je u pitanju Srbija, njena vojska treba da bude što manja.

On je naveo i da srpska policija mora biri visokostručna i obučena i da prati savremena naučna i tehnološka dostignuća.

Dačić je, istovremeno, naglasio da policija mora da bude u interesu, i građana i države, a ne da služi intersima bilo koje političke grupe ili pojedinaca.

"Ne može policija da bude sinonim za nestrucnost i nesposobnost. Ako nekoga želite da uhapsite, morate biti sposobnijiji od njega i zato mora da se tehnološki obrazuje, jer je ovo 21. vek", rekao je Dačić.

On je, podsetivši da je za poslednjih 20 godina skoro hiljadu policajaca izgubilo živote na dužnosti i naglasio da država mora još više da brine o njihovim porodicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: