Moguće povlačenje Pašićeve iz veća?

Ukoliko članovi Privremenog veća budu nastavili da predstavnicu DS Tatjanu Pašić ne pozivaju na sve sastanke, postoji mogućnost da se ona povuče, saznaje Danas.

Izvor: Danas

Petak, 22.11.2013.

00:40

Default images

Naime, kako saznaje Danas u vrhu DS, postoji mogućnost da Predsedništvo DS donese odluku da se Pašićeva povuče iz tog tela.

Članovi Privremenog veća juče su se sastali s direktorima javnih preduzeća i gradskim sekretarima. Sastancima je prisustvovao i Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda, iako nije gradski funkcioner.

Sporenja između DS i ostatka Privremenog veća, u kojem su još predstavnici SNS, SPS i DSS nastala su i zbog saopštenja iz Skupštine grada da su se svi članovi Veća, osim Tatjane Pašić, odrekli nadoknade za rad.

Ta odluka, kako se navodi, doneta je na konstitutivnoj sednici u sredu, dok bi zvanična potvrda trebalo da bude usvojena na današnjoj sednici Veća.Tatjana Pašić je objavila pisanu izjavu u kojoj navodi da je saopštenje tendenciozno i demagoško. "Očigledno se moje kolege iz Privremenog organa vođenjem Beograda bave iz hobija, jer svoje zarade ostvaruju na drugim funkcijama i poslovima koje imaju, što predstavlja neodgovornost prema Beograđanima, a ovo je najbolji pokazatelj da ne shvataju da je obezbeđivanje funkcionisanja grada od dva miliona stanovnika ozbiljan posao“, istakla je Pašićeva. Prvi radni dan Privremenog veća bio je više nego buran. Sporenja između predstavnika SNS i DS nastavljena su i na zvaničnim sastancima. Kako Danas saznaje, na jednom od njih gradskoj sekretarki za finansije Renati Radujko (DS) trebalo je desetak minuta da Nebojši Čoviću (SNS) objasni da Grad već šest godina ne daje subvencije, odnosno kako se on izražavao "donacije“, Beogradskim toplanama.

Aleksandra Jerkov, portparolka DS, na pitanje Danasa da li postoji mogućnost da se Tatjana Pašić povuče iz Veća zbog neslaganja s predstavnicima SNS, kaže da će se videti kako će taj zajednički organ funkcionisati, a da će o postupcima demokrata odlučivati Predsedništvo.

Na pitanje da li DS očekuje da će njihovi kadrovi koji su direktori javnih preduzeća biti smenjivani, Jerkov kaže da se iz onoga što su mediji objavljivali može zaključiti da će to biti slučaj.

"Ako se to dogodi, to znači da je Privremeni organ umnogome izašao iz svojih zakonskih okvira i mogućnosti. Naša predstavnica će odlučiti kako će se ponašati. Iz usvojenog Poslovnika o radu može se videti da sekretar Veća (Goran Vesić) preuzima deo poslova gradske uprave, kao i da Privremeni organ nije uveden u gradsku upravu već samo u politički deo“, navodi Jerkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: