"Velika šteta za državu od krađe"

Premijer Ivica Dačić izjavio je da su ustanovljene velike zloupotrebe i problemi, kao i da je velika šteta naneta državi krađom robnih rezervi.

Izvor: B92

Petak, 22.11.2013.

15:50

Default images

Dačić je novinarima u Batočini na pitanje da li se može očekivati još hapšenja povodom zloupotreba sa robnim rezervama rekao da je to jedan deo priče o lošoj kontroli stanja robnih rezervi na različitim mestima u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ustanovljeno je da nedostaje velika količina onih proizvoda koji bi trebalo da budu u skladištima preduzeća koja su određena da čuvaju te robne rezerve.

"Koliko će istraga dalje obuhvatiti videćemo. Ali to je deo onoga što je najavljeno i o čemu se pričalo i ranije da su ustanovljene velike zloupotrebe i veliki problemi, bahatost i velika šteta za državu kada je reč o krađi robnih rezervi", rekao je Dačić.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Somboru, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, priveli su petoro ljudi zbog sumnje da su malverzacijama prilikom skladištenja merkantilne pšenice i kukuruza za robne rezerve oštetili bužet Srbije za 5,5 miliona evra.

Ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio da su današnja hapšenja povodom malverzacija sa žitom i pšenicom iz robnih rezervi samo početak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: