"Logična saradnja SPO s Vučićem"

Lider SPO Vuk Drašković kaže da je potpuno logična i normalna saradnja SPO i SNS, budući da se njihove politike podudaraju na važnim "magistralnim tačkama".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.11.2013.

19:56

Default images

Drašković je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da je Vučićeva i politika SNS zasnovana na idejama nove kosovske politike, Briselskog sporazuma, evropskih integracija, borbe protiv korupcije, uspešno sprovedenih izbora na Kosovu i Metohiji, a što su sve stvari o kojima je, kako kaže lider SPO, i sam pričao od 9. marta 1991.

"SNS je nacionalna, demokratska i proevropska stranka, isto kao SPO. Razlika je u snazi velika, ali u ciljevima nije, i potpuno je logična i normalna saradnja dve nacionalne, desne i evropske stranke", smatra Drašković.

On je dodao da nije logično da koalicioni saveznici SPO od 1990. do 2000. godine, sada neće da podrže ciljeve za koje su se zajedno borili i to "u ime principa da su opozicija i principa da Vučić i SNS nemaju pravo da budu razumni i vode normalnu, evropsku politiku".

Upitan da li ga je Vučić pozvao u koaliciju ili "se sam ponudio", Drašković je rekao da koalicija nije sklopljena, ali i da ne može da da odgovor na to pitanje jer je to, kako je rekao, "potpuno nebitno".

Lider SPO je naveo da je njegova podrška politici SNS i Vučiću na "magistralnim pravcima" u ovom trenutku veoma principijelna, poštena i važna.

On je rekao i da je "nepošteno kada DS kaže da podržava Briseski sporazum, a da ga ne bi potpisao da je na vlasti".

"A ja kažem mi podržavamo Briselski sporazum, ali da smo na vlasti, još brže bi ga primenjivali i odlučnije sprovodili", rekao je Drašković.

On je dodao i da je Vučiću, tokom razgovora, rekao da smatra da treba otpočeti pregovore o pristupanju Srbije NATO-u, jer će to, kako tvrdi, ubrzati članstvo u EU, privući investitore i obezbediti dodatnu političku stabilnost.

"Ja sam apsolutno posvećen i boriću se i za taj cilj. Verujem da možemo za godinu dana da uđemo u NATO i da odmah postignemo tu željenu političku stabilnosti i da svima u svetu bude jasno da je Srbija nepovratno izabrala put na demokratski zapad", smatra Drašković.

Upitan o SPS, Drašković je ocenio da socijalisti sada sprovode evropsku politiku kojom "diriguje SNS", da je to dobro i da to uopšte ne osuđuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: