Tadić: Nisam se zaposlio u Telenoru

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić demantovao je za B92 da se zaposlio u Telenoru.

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

23:55

Default images

Tadić je za B92 rekao da se nije zaposlio u Telenoru, već da je postao član savetodavnog tela koje se sastaje jednom ili dva puta godišnje. On takođe navodi da ostaje u politici.

"Nastavljam da se bavim politikom i međunarodnim institucijama", rekao je Tadić za B92.

Prethodno je "Blic" objavio da se bivši predsednik Srbije Boris Tadić zaposlio u norveškoj telekomunikacionoj kompaniji Telenor kao savetnik za region i Evropu i da Tadićev angažman u Telenoru nema veze sa srpskim delom Telenora i da Tadić neće imati kancelariju u Beogradu, a on tvrdi da mu nije ni potrebna, jer je, kako je objasnio, reč o "virtuelnom poslu".

"Telekomunikacije su virtuelna stvar, pa je i kancelarija virtuelna stvar", rekao je Tadić.

Inače, nije neuobičajeno da bivši predsednici država obavljaju savetničke funkcije, a Tadić je već ranije izabran i za člana predsedništava Partije evropskih socijalista.

Tadić je naveo, kako piše "Blic", da njegovo zaposlenje u Telenoru nema nikakve veze s odustajanjem od politike i da i inače učestvuje u mnogim savetodavnim institucijama u svetu.

"Za mene je ovde izazov sektor telekomunikacija i energetike, kao i da razumem funkcionisanje jedne od najvećih kompanija u svetu. To je nepresušni izvor znanja, koji mogu da primenim u politici, jer se bavim istraživanjem veza telekomunikacija i novih tehnologija i politike", rekao je Tadić.

Dodao je da je "samo jedna dobra okolnost" to što zaposlenjem u Telenoru postaje finansijski nezavisan.

Tadić, koji je i počasni predsednik DS, odbio je da odgovori da li će se aktivnije uključiti u politiku i u DS, rekavši da je njegov angažman u Telenoru dobar za Srbiju i da bi bilo dobro i kada bi i drugi političari imali tako snažne kontakte s velikim multinacionalnim kompanijama.

U tekstu u "Blicu" je navedeno da je dogovoru Telenora s Tadićem "kumovao" bivši norveški premijer i jedan od lidera Socijalističke internacionale Jens Stoltenberg, ali su to negirali Tadić i direktor evropskih operacija Telenora Ćel Morten Jonsen.

Jonsen je "Blicu" rekao da će Telenor osnovati savetnički paner za Evropu i da je za početak pozvao tri osobe s različitim biografijama i međunarodnim iskustvom.

"Savetnički panel neće donositi nikakve odluke. Oni će raditi sa generalnim direktorom Telenor grupe i sa mnom da bismo uočili različite trendove, razmenili mišljenja i videli šta bismo mogli da radimo. Panel nema nikakve veze sa kompanijom u Srbiji", rekao je Jonsen.

Jonsen je naveo da nije odlučeno koliko će trajati aranžman sa Tadićem i da sve zavisi od savetodavnog panela i uspeha tog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

252 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: