Veće s direktorima javnih preduzeća

Privremeno veće Beograda održava sastanke sa direktorima javnih preduzeća. Na sednici veća je ranije odlučeno da svi, osim članice iz DS, rade bez nadoknade.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.11.2013.

00:42

Default images

Kako je danas saopšteno iz privremenog veća, svi članovi Privremenog organa Beograda, osim Tatjane Pašić, odrekli su se nadoknade za rad u tom telu. Privremena uprava Beograda saopštila je i da je ta odluka doneta na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici i da je o tome obavešten predsednik tog tela Siniša Mali.

Zvanična odluka Privremenog organa o nadoknadama biće doneta na narednoj sednici tog tela, koja je zakazana za sutra, dodaje se u saopštenju.

S druge strane, članovi privremenog veća baviće se danas pitanjima javnih preduzeća. "Suština je da se u najvažnijim komunalnim sistemima dobije informacija kako stoje stvari, a i dalje ćemo imati sastanke sa svim direktorima, sekretarima i službama, da se oni upoznaju s nama i da vidimo kakvo je stanje u svim oblastima i resorima u gradu", rekao je član Privremenog veća Beograda Andreja Mladenović novinarima posle konstitutivne sednice tog veća.

On, međutim, nije precizirao s kim je sastanak.

Upitan da li sastanci sa direktorima javnih preduzeća znače i smenu nekih od njih, Mladenović je rekao da je privremeni organ petočlan i da kao pojedinac ne može unapred da govori da li će neko biti smenjen ili postavljen.

"Ovo je kolektivni organ i videćemo u narednom periodu kako će se stvari odvijati što se tiče kadrovskih rešenja", rekao je Mladenović.

On je rekao da u narednih par dana očekuje izveštaje o trenutnom stanju i presek stanja i da će se nakon toga donositi odluke.

Upitan na koji način će biti finansiran grad - rebalansom, novim budžetom ili će biti doneta odluka o privremenom finansiranju, Mladenović je rekao da će se o tome razgovarati narednih dana, da finansijska situacija u gradu nije sjajna i da prihodna i rashodna strana budžeta deluju u najmanju ruku zabrinjavajuće.

"Stvar je takva da ćemo se dogovoriti i ja se nadam da ćemo stabilizovati finansijsku situaciju", rekao je Mladenović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: