Veselinoviću 9 meseci zatvora

Žarko Veselinović, brat kontroverznog bisnismena Zvonka Veselinovića, osuđen na 9 meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.11.2013.

17:42

Default images

Veselinović je zadržan u pritvoru zato što se protiv njega vodi još jedan krivični postupak.

Tu presudu je izrekao Euleksov sudija Njunjo de Madureira nakon što je Veselinović priznao krivicu za krivično delo nedozvoljeno posedovanje oružja.

Protiv Veselinovića se vodi postupak i zbog pokušaja teškog ubistva dvojice pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU.

"Odbrana nije nezadovoljna odlukom iako ona odudara od ustanovljene prakse kosovskih sudova u kažnjavanju za ovo krivično delo", izjavio je Tanjugu jedan od branilaca Veselinovića, advokat Dejan Vasić.

Žarka i još jednog kosovskog Srbina, koji je ubrzo pušten iz pritvora, uhapsila je policija Euleksa krajem jula u mestu Rudare, u opštini Zvečan, na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: