Vukanić: DS nema pravo da kritikuje

Predsednik opštine Voždovac i prvi na listi SNS za izbore u toj opštini Dragan Vukanić odbacio je kritike DS, nazivajući ih "neistinama i izmišljotinama".

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

16:58

Default images

"S obzirom da ništa niste ozbiljno uradili sa pozicije gradske vlasti, ni vi, ali ni vaš šef Dragan Djilas, ne daje vam za pravo da iznosite neistine i izmišljotine na račun opštine Voždovac i Srpske napredne stranke. Prinudjen sam da vam odgovorim", navodi se u odgovoru Vukanića DS-u.

Vukanić je naglasio da je SNS na Voždovcu, u protekle četiri godine, sa budžetom sa kojim je raspolagala, uradila mnogo više za Voždovčane, nego DS u prethodnih 10 godina.

Kako tvrdi, opština Voždovac, koja je treća po veličini u Beogradu, 2012. godine je imala budžet od 474 miliona dinara, a od Grada, kome je u zakonskom roku, predala sa projektima zahteve za 220 miliona dinara, u razdelu kapitalnog dela budžeta, dobila je samo 13,5 miliona dinara, za prvu fazu izgradnje Sportske sale u Mesnoj zajednici Zuce.

Opštine u kojima je DS na vlasti, tvrdi Vukanić, imale su neuoporedivo veće budžete i mnogo veću pomoć gradske vlasti.

"Sa minimalnim sredstvima koje je Dragan Djilas dodelio Voždovčanima, mi smo uradili mnogo. Za sanaciju zapuštenih osnovnih škola na opštini, i to krivicom Demokratske stranke, izdvojili smo 80 miliona dinara", rekao je Vukanić.

Voždovačka vlast je, poručio je Vukanić, u prethodne četiri godine sanirala krovove na školama, uradila mokre čvorove, otvorila novu školu sa depadansom za predškolsku ustanovu u Pinosavi, ogradila sva školska dvorišta i promenila elektroinstalacije.

Kako se tvrdi u saopštenju, primer lošeg vladanja DS i Djilasa je da deca u osnovnoj školi "Veselin Masleša" do 2009. godine nisu imala ni toplu vodu, ni mokri čvor.

"Da smo radili i ono što je bilo u nadležnosti Grada, govori i podatak da smo renovirali vrtić 'Plavi čuperak' u naselju Braće Jerković i uložili 5,8 milona dinara", naveo je Vukanić, uz napomenu da je za vreme mandata SNS asfaltirano nekoliko desetina kilometarana nekategorisanih puteva u podavalskim selima.

Vukanić je naveo i da su uložena sredstva da sva školska dvorišta dobiju video nadzor, u više od 30 ulaza uradjene su prilazne rampe za osobe sa invaliditetom, obnovljeno je 15 osnovnih škola i četiri škole za decu i osobe sa posebnim potrebama u Voždovcu, izgradjene su sportske dvorane u Jajincima i Ripnju...

"Očigledno ste kivni na gradjane Voždovca koji vam nisu dali poverenje 2009. godine, a očigledno je da to neće učiniti ni 15. decembra, pa sada pokazujete ogromnu mržnju prema Voždovčanima", smatra Vukanić.

SNS se, kako je istakao, zalaže za decentralizaciju Beograda, jer na taj način može da uradi mnogo više, a opštine bi dobile budžet srazmeran broju gradjana.

Vukanić je naveo i da će otvaranjem kancelarije za mlade preduzetnike i ubrzanim procesom za gradnju i legalizaciju, imati više investicija u gradu, ali i opštinama, čime će biti obezbedjena nova radna mesta.

Demokratska stranka danas je oštro kritikovala voždovačku lokalnu vlast koju predvode naprednjaci zbog "bahatosti i nesposobnosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: