Nikolić:EU da pokaže da ceni Srbiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da EU mora jasno da pokaže da ceni i podržava napore Srbije i sve ono što je dosad uradila.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.11.2013.

14:07

Default images

On je danas razgovarao sa odlazećom češkom ambasadorkom Hanom Hubačkovom.

Nikolić, koji je primio Hubačkovu u oproštajnu posetu, rekao je da je Srbiji izuzetno dragoceno održavanje što boljih odnosa sa Češkom.

Govoreći o naporima Srbije da se uspostavi trajna stabilnost u regionu, predsednik Republike je posebno istakao potrebu da Evropska unija jasno i konkretno pokaže da je naša zemlja na pravom putu, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

„Srbija je mnogo učinila po pitanju uspostavljanja trajne stabilnosti u regionu, a pre svega kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom. Tako smo želeli, tako smo i uradili, jer smatramo da se sva sporna pitanja moraju rešavati a ne prolongirati, jer se ne sme dozvoliti da gradjani trpe zato što političari ne žele da razgovaraju. Sada je na redu EU, koja mora jasno da pokaže da li ceni i podržava napore Srbije i sve ono što smo do sada uradili“, rekao je Nikolić.

Ambasadorka Hubačkova je istakla da su odnosi Srbije i Češke svakim danom sve bolji i da je to od velikog značaja za njenu zemlju. Ona je rekla da Češka čvrsto stoji uz Srbiju u njenim težnjama da postane punopravni član EU i da će, kao još jedan dokaz velike važnosti srpsko-češkog prijateljstva, uskoro biti realizovana poseta predsednika Češke Republike Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: