Nova stranka sama na izborima

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je danas da će ta partija na lokalnim izborima na Voždovcu 15. decembra nastupiti samostalno.

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

13:28

Default images

"Nova stranka postoji tek šest meseci i naš glavni cilj je da građanke i građane Voždovca upoznamo sa našim programom za ovu opštinu, ali i sa programima stranke za koje se zalažemo: program reforme političkih institucija, reforme pravosudnog sistema, ekonomskim reformama, kao i sa programom transformacije obrazovnog sistema", rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, Nova stranka neće ulaziti u bilo kakav predizborni savez i na aktuelnoj političkoj sceni ne vidi nijednu stranku sa kojom bi se moglo u koaliciju.

Živković je dodao da gotovo sve opozicione stranke u poslednjih deset godina nisu opravdale poverenje građana.

Zamenik predsednika stranke Vladimir Pavićević naveo je da se Nova stranka zauzima za decentralizaciju kroz jačanje lokalnih vlasti, pa samim tim i gradskih opština.

"Gradske opštine treba da dobiju veće nadležnosti, veće budžetske prihode i direktni uticaj građana na trošenje budžetskih para", izjavio je Pavićević.

Dodao je da se Nova stranka zauzima za formiranje dve opštine na teritoriji opštine Voždovac.

"Predlažemo da se nova opština, koja bi obuhvatala podavalska naselja, nazove Avalski Venac. To ne znači da će se duplirati broj zaposlenih u opštinskoj administraciji, nego će se zaposleni u sadašnjoj opštini Voždovac rasporediti u dve nove opštine", kazao je Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: