DS: Vlast na Voždovcu bahata

Demokratska stranka danas je oštro kritikovala voždovačku lokalnu vlast koju predvode naprednjaci zbog "bahatosti i nesposobnosti".

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

13:38

Default images

Ta stranka, koja je u prethodne četiri godine bila opozicija na Voždovcu tvrdi i da " u tom periodu apsolutno ništa nije uradjeno" u toj beogradskoj opštini.

Funkcioner DS Vladimir Todorić je odbacio kritike naprednjaka da je opštini Voždovac u protekle četiri godine bio smanjen budžet zbog DS i bivšeg gradonačelnik Draga Djilasa.

"Odgovor DS na to je - koliko su sposobni, previše su i dobili", rekao je Todorić najavivši izlazaka DS na lokalne izbore na Voždovcu koji su zakazani za 15.decembar.

Todorić je na konferenciji za novinare rekao i da su svim gradskim opštinama budžeti bili proporcionalno smanjivani zbog ekonomske krize, a da vožzdovačka lokalna vlast nije imala ni projekte ni ideje.

Funkcioner DS je naveo i da beogradski naprednjaci za "nesposobnost i bahatost" okrivljuje DS i bivšeg gradonačelniak Dragana Djilasa.

"Opštinska vlast na Voždovcu predstavlaj paradigmu bahatosti, nesposobnosti neradu i lenjosti na republičkom nivou", rekao je on reagujući na jučerašnjue saopštenje Gradskog odbora SNS.

Todorić je rekao i da u protekle četiri godine voždovačka lokalna vlast nije imala nijednu ideju i nikakav program kao i da nije uradjen nijedan park,sanirana škola...

On je, u sklopu predizborne kampanje naveo i da se DS zalaže za transparentnost u radu javne uprave i objavljivanje svih dozvola, uključujući i gradjevinske na opštinskom sajtu kao i izgradnju Urbanog centra za mlade.

Srpska napredna stranka, juče se u okviru kampanje za lokalne izbore na Voždovcu založila za decentralizaciju vlasti i veći opštinski budžet iz koga će biti finansiran Humanitarni fond.

Gradski odbor te stranke je ukazao i da su "zbog samovolje Djilasa i DS, opštine koje su 15 puta manje od opštine Voždovac, imale pet puta veći budžet".

Predsednik opštine Voždovac i prvi na listi SNS za izbore u toj opštini Dragan Vukanić odbacio je kritike DS, nazivajući ih "neistinama i izmišljotinama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: