"Nije trebalo čekati dva meseca"

Lider DS i bivši gradonačelnik Dragan Đilas poručio da nije trebalo čekati dva meseca da se formira privremeno veće, već je trebalo da se ide na lokalne izbore.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.11.2013.

23:07

Default images

Sa druge strane, predsednik gradskog Odbora SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je važno da Beograd nastavi da funkcioniše preko privremenog veća.

Stefanović je, gostujući na RTS-u, kazao da je važno da sada građani vide da formiranjem ovog veća grad funkcioniše i da sve službe rade.

"SNS je bilo važno da grad obezbedi normalno funkcionisanje. Mislimo da je u funkcionisanju garda bilo poteškoća, krađa i korupcije", kazao je Stefanović.

On je naveo i da će se pokrenuti procesi da se zaustavi zaduživanje grada Beograda.

Stafenović je ponovio da su ranije kritike iznete na račun kandidata DS u tom veću Živorada Anđelkovića i Tatjane Pašić bile osnovane.

"To je stav SNS i te kritike su bile osnovane", rekao je Stefanović i dodao da je Anđelković jedan od ljudi koji je odgovoran za zaduženja Beograda i komunalne probleme.

"SNS nije odlučivala o privremenenom organu. Odluku je donela Vlada Srbije", kazao je Stefanović i dodao da ni Nebojša Čović, ni Siniša Mali nisu članovi SNS.

Đilas je ukazao da nije bilo potrebe čekati skoro dva meseca da se formira privremeno veće i da DS smatra da je trebalo da ima dva predstavnika u tom organu.

"SNS je uradila drugačije, smatrajući da treba da pomognemo u funkcionisanju grada dali smo našeg perdstavnika. Ako se taj organ bude ponašao u skladu sa zakonom sigurno će taj tim omogućiti gradu da funkcionise", rekao je Đilas.

On je ponovio da smatra da nije bilo nikakvih razloga da se čeka dva meseca za njegovo formiranje i da su mogli da se organizuju lokalni izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: