S. Irska: Tinejdžer upucan u noge

Maskirani ljudi, upali su rano jutros u jednu kuću u protestantskoj četvrti severnoirskog grada Koulrejn, i upucali u noge 15-godišnjeg dečaka.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.11.2013.

21:41

Default images

Napadači su verovatno pripadnici neke paravojne grupe.

Napad se dogodio u trenutku jačanja tenzija između protestanata i katolika u Severnoj Irskoj, koji u toj britanskoj provinciji dele vlast posle mirovnog sporazuma 1998, posle tri decenije bombaških napada i puškaranja, izveštava AFP.

Poslednjih nedelja registrovana je serija incidenata, uključujući pokušaj ubistva jednog bivšeg policajca, postavljanjem bombe pod njegov automobil, i bacanjem bombi na sedište jedne centrističke partije u Belfastu.

Od juna je u Severnoj Irskoj zbog napada paravojnog tipa uhapšeno blizu 70 ljudi.

Prema saopštenju belfastske zdravstvene službe, ranjeni dečak je hitno operisan i njegovo stanje je stabilno.

Pomoćnik šefa policije Severne Irske Vil Ker je napad na dečaka ocenio kao "ludost", kakvoj nema mesta ni u jednoj civilizovanoj državi sveta, uz napomenu da je još rano za identifikaciju osumnjičenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: