Đukanović:CG posvećena putu ka NATO

Crnogorski premijer Milo Đukanović kazao je da je ta država posvećena ispunjavanju uslova za dobijanje poziva za punopravno članstvo u NATO-u.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.11.2013.

17:51

Default images

Prema njegovim rečima, članstvo Crne Gore u NATO-u važno je i za stabilnost Zapadnog Balkana.

„Nastavak politike proširenja NATO-a, u skladu sa individualnim učinkom svake države aspiranta, od strateške je važnosti za stabilnost regiona Zapadnog Balkana i šire.

S tim u vezi, Vlada Crne Gore će, i u narednom periodu, nastaviti s posvećenim radom na ispunjavanju pretpostavki za dobijanje poziva za članstvo“, kazao je Đukanović.

Crnogorski premijer primio je danas u Podgorici novoimenovanog ambasadora Mađarske Kristijana Pošu.

Đukanović se, kako je saopšteno iz crnogorske vlade, zahvalio na dosadašnjoj podršci Mađarske reformskim procesima u Crnoj Gori i njenim evroatlantskim i evropskim ciljevima.

Poša je naglasio da će Budimpešta nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na putu u NATO i EU.

On je ocenio da će Crna Gora biti sledeća članica ove organizacije, jer je, kako je naveo, od obnove nezavisnosti ostvarila najveći napredak u regionu.

Đukanović i Poša, kako se navodi, konstatovali su da su ukupni odnosi Crne Gore i Mađarske na zavidnom nivou u svim oblastima od obostranog interesa.

Podrška Francuske na putu ka EU i NATO-u

Crna Gora i dalje može da računa na podršku Francuske na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u, saopšteno je danas u Podgorici nakon razgovora premijera Mila Đukanovića i francuske ambasadorke Veronik Brimo.

Đukanović je, kako je saopšteno, ocenio da su bilateralni odnosi Crne Gore i Francuske veoma kvalitetni i svestrani i zahvalio na podršci koju Pariz kontinuirano pruža reformskim procesima u Crnoj Gori.

„Sveobuhvatne reforme doživljavamo, pre svega, kao unutrašnju potrebu i preduslov daljeg demokratskog i ekonomskog razvoja“, istakao je on.

Veronik Brimo je, kako se navodi, iskazala zadovoljstvo zbog odličnih bilateralnih odnosa dve države i naglasila spremnost Francuske da podrži dalje približavanje Crne Gore NATO-u i Evropskoj uniji.

Sagovornici su ukazali na važnost članstva Crne Gore u EU i NATO-u i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: