O deci, bezbednosti i internetu

Internet nezadrživo raste i njegov uticaj na decu je realan, poručeno je sa Nacionalne konferencije o bezbednosti dece na internetu i bezbednom korišćenju IKT.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2013.

15:34

Default images

"Činjenica je da internet kao oblast nezadrživo raste, ali je takođe i oblast koja je još uvek van regulatornih procesa. To nije virtualni svet, niti bekstvo od stvarnog života, već deo naše svakodnevice koji ima uticaj na našu decu, bilo da je on dobar ili loš", rekao je pomoćnik ministra za telekomunikacije Nebojša Vasiljević.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin predstavio je kampanju protiv govora mržnje na internetu (No hate speech) i pozvaorelevantne učesnike konferencije da se priključe radu Nacionalnog Komiteta za borbu protiv govora mržnje na internetu.

Ivan Jelić, iz Fonda B92 predstavio je aktivnosti nacionalnog Centra za bezbedni internet u Srbiji u prvoj godini rada, iskustva i najvažnije izazove u oblasti zaštite dece, ali i ostalih korisnika interneta. Aktvnosti koje realizuju drugi nacionalni organi, domaće i međunarodne organizacije u Srbiji, kao i aktivnosti koje svi pomenuti akteri planiraju za naredni period.
O tome kako se o bezbednosti na internetu brinu u Australiji, kao i o tamošnjim iskustvima i Nacionalnoj strategiji iz te oblasti govorila je ambasadorka Australije u Srbiji Helena Studert.

Na skupu je o borbi protivzakonitog delovanja na internetu govorio Branko Stamenković, specijalni tužilac za visokotehnološki kriminal.

U Klubu poslanika u Beogradu Konferenciju je organizovalo resorno ministarstvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Fondacijom „Fond B92“ u okviru projekta „Klikni bezbedno – Centar za bezbedni internet Srbija“.

Nacionalna Konferencija o bezbednosti dece na internetu okupila je predstavnike relevantnih ministarstava Republike Srbije, pravosuđa, regulatornih tela, školskih uprava, korporativnog sektora, nevladinog sektora i međunarodnih organizacija, kao i predstavnike organizacija koje rade na unapređivanju bezbednosti dece i ostalih korisnika IKT, ali i promociji bezbednog korišćenja interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: