BG:Siniša Mali vodi privremeno veće

Privremeno veće Beograda: Siniša Mali i Nebojša Čović ispred SNS, Andreja Mladenović-DSS, Nikola Nikodijević-SPS i Tatjana Pašić-DS. Predsednik veća biće Mali.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2013.

16:35

Default images

U 17h je održana sednica Vlade na kojoj su utvrđeni članovi privremenog organa u Beogradu.

Tako će na čelu prestonice do izbora biti ljudi SNS - bivši gradonačelnik i sada nestranačka ličnost Nebojša Čović, savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali, kao i stranačke ličnosti Tatjana Pašič (DS), Andreja Mladenović (DSS) i Nikola Nikodijević (SPS).

Ovo je kasnije, nešto iza 18h, na konferenciji za novinare potvrdio i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

"Što se tiče LDP, njima smo uputili poziv, zahvalni smo im na saradnji, ali su rekli da ne mogu zbog zatrovane atmosfere za koju su okrivili DS", rekao je Vučić na konferenciji. Kako je B92 već javio, Siniša Mali, savetnik za privredu prvog potpredsednika Vlade Srbije biće predsednik Privremenog veća Beograda.

Ranije danas je saopšteno da će vanrednu konferenciju za novinare održati lider DS Dragan Đilas u 19h.

Lideri LDP-a i SNS-a Čedomir Jovanović i Aleksandar Vučić razgovarali su danas o privremenom organu, ali se LDP na kraju razgovora Vučiću zahvalio na pozivu da zajedno sa drugim strankama učestvuju u tom telu.

Stranka Čedomira Jovanovića navodi da je atmosfera postala vrlo loša zbog neodgovornog ponašanja DS-a, pa su zato odlučili da ne učestvuju u radu Privremenog veća Beograda jer bi to, kako ocenjuju u LDP-u, bilo kontraproduktivno.

LDP je optužio Demokratsku stranku da je kreirala zatrovanu atmosferu zbog koje je postalo nemoguće da se uradi nešto dobro, dok za eventualnu saradnju sa SNS-om kažu da se moraju sačekati neki naredni izbori.

Mislimo da je LDP-u mesto u privremenom veću, ali nismo mogli da prihvatimo poziv i budemo opravdanje DS-u za nove napade i linč, izjavio je Bojan Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

363 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: