Tripoli: Otet libijski obaveštajac

Nepoznate osobe kidnapovale su danas u Tripoliju zamenika šefa libijske obaveštajne službe Mustafu Nouha, izjavio je neimenovani libijski zvaničnik.

Izvor: Beta, AFP

Nedelja, 17.11.2013.

16:40

Default images

"Zamenik šefa obaveštajne službe kidnapovan je pošto se iz inostranstva vratio u Tripoli", rekao je agenciji Frans pres jedan zvaničnik službe koji nije želeo da mu se objavi ime.

Vest o tome objavila je i privatna televizija Libija al-Ahrar.

Nouh je poreklom iz grada Misrata, a kidnapovan je dva dana pošto je u neredima u Tripoliju poginulo više od 40 ljudi.

Neredi su izbili u petak u glavnom gradu Libije, kada se grupa demonstranata okupila ispred novog sedišta pripadnika policije iz grada Misrate, zahtevajući da oni napuste Tripoli.

Pripadnici milicije iz Misrate su na to odgovorili tako što su najpre pucali u vazduh, a onda i na okupljenu masu.

U sukobima koji su usledili poginulo je 43 osobe, a više od 450 je povređeno.

Od pada režima Moamera El-Gadafija 2011. godine, stotine naoružanih grupa, od kojih mnoge plaća vlada, praktično kontrolišu Libiju, i međusobno su podelile zone uticaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: