Antonić: Beograd dobio šta je hteo

Analitičar Slobodan Antonić izjavio je da je vlast u Srbiji ponovljenim kosovskim lokalnim izborima "dobila šta je htela", jer se odziv ne može zanemariti.

Izvor: B92

Nedelja, 17.11.2013.

23:15

Default images

i da je sada na Beogradu da delima ispuni obećanja kosovskim Srbima da će ih zaštititi od vlade Hašima Tačija ako budu glasali.

"Sada mogu da kažu da bojkot nije uspeo a ne mogu da kažu da su ljudi na severu Kosova sami krivi. Odgovornost je sada na vlasti i ona mora da pokaže da će Briselski sporazum biti zaista dobar za Srbe na Kosovu i lopta je u njihovom dvorištu", rekao je Antonić agenciji Beta.

Antonić je istakao da će vlast u Srbiji na delu morati da dokaže i ispuni obećanja da će se angažovati i zaštititi Srbe od Tačijeve vlade.

Antonić je naveo da su kosovski lokalni izbori bili na ivici regularnosti zbog pritisaka iz Beograda i lokalne samouprave.

"Izbori su bili na ivici regularnosti zbog pritisaka suprotnih Zakonu o lokalnim izborima, koji kaže da niko nema pravo da po bilo kom osnovu sprečava ili primorava građanina da glasa i poziva ga na odgovornost zbog glasanja i traži da se izjasni zašsto nije glasao", rekao je Antonić.

Antonić je dodao da različite vesti sa terena govore da je bilo takvih pritisaka i da se na televizijskim stanicama sa nacionalnom frekvencijom moglo čuti da su građani na glasanje dolazili u grupama, što je krajnje neuobičajeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: