Antić: Izbori u Beogradu u martu

Član predsedništva SPS i ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je večeras da očekuje da će izbori u Beogradu biti održani u drugoj polovini marta.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.11.2013.

20:59

Default images

Antić je naveo da će do tada u privremenom veću iz redova socijalista biti Nikola Nikodijević.

Antić, koji je gostovao na TV Pink, nije želeo da kaže ko će sve biti deo privremenog veća, dodajući da će se to znati posle sednice Vlade Srbije, ali je ocenio da će pred četiri člana i predsednikom tog organa biti težak posao.

"Pred njima je težak zadatak i posao. Beograd je kompleksan i težak sistem za upravljanje, ali će članovi privremenog veća u svom poslu imati podršku Vlade Srbije", istakao je Antić.

Prema njegovim rečima, kada se izabere privremeno veće, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović treba da raspiše izbore za Beograd najkasnije dva meseca od tada.

"Kad se raspišu izbori sve političke grupacije izaći će sa svojim nosiocima lista", objasnio je Antić.

Na pitanje da li će on biti kandidat socijalista za garadonačelnika, Antić je rekao da će o tome odlučiti stranka kad za to dodje vreme.

"Da li će me stranka kandidovati za gradonačelnika i da li će nas podržati koalicioni partneri videćemo. Ja sam do sada sve svoje političke prioritete vezivao za Beograd", istakao je Antić i dodao da je objektivno moguće da bude i kandidat za gradonačelnika i ministar saobraćaja.

Upitan da li će istovremeno sa beogradskim biti održani i republički izbori Antić je rekao da se nada da neće.

"Nisam u stanju da procenim da li će biti izbora na republičkom nivou sa beogradskim. Nemamo vremena da svako malo idemo na izbore i nadam se da nećemo imati razloga za to", poručio je Antić.

Ne želeći da licitara povodom napisa u medijima u kojima se govori o zaduženjima Beograda, Antić je rekao da će privremeni organ vrlo brzo utvrditi tačan iznos duga i da će javnost o tome biti obaveštena.

On je dodao i da je glavni grad Srbije "ozbiljno zadužen" i da se nalazi u "prilično teškoj finansijskoj situaciji".

"Beograd je formalno zadužen oko 400 miliona evra", rekao je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: