"Hoće da budu Vučićeve pudlice"

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da ne postoji šansa za okupljanje opozicije u Srbiji, jer opozicija u Srbiji trenutno i ne postoji.

Izvor: Beta

Sreda, 13.11.2013.

20:21

Default images

"Demokratska stranka i Liberalno-demokratska partija se, umesto opozicionog delovanja, utrkuju da budu nova politička pudlica Aleksandru Vučiću. Imamo partije vlasti i partije koje su smenjene s vlasti, a koje bi rado ušle u protivprirodni blud sa vlastima", rekao je Živković za Radio-televiziju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, umesto organizovane opozicije, postoje "političke sponzoruše koje traže novog zaštitnika, sad u Aleksandru Vučiću".

Dodao je da zbog svega toga ne vidi nijednog opozicionog lidera s kojim bi njegova stranka mogla da saradjuje.

"Nije se desilo ništa ni u borbi protiv kriminala, ništa od Vučićevih obećanja, od one kradje izbornih listića do skidanja rotacije... Šta su uradili? Jedina velika promena kod Vučića je ta što je ukapirao da nacionalizam nema veze. I sad treba da navijam za njega zbog toga?", kazao je Živković.

On je aktuelnu vlast optužio i za enormno zaduživanje Srbije, navodeći da je javni dug zemlje za deset milijardi veći nego pre godinu dana, ali i za udaljavnje od EU.

"Mi gledamo tri nedelje ruske jeseni u Srbiji, a predsednik Nikolić podnosi izveštaje ruskom predsedniku kao mladji referent u nekadašnjem KGB-u... Uz to, niko sem nas nije poklonio Rusiji svoju nacionalnu naftnu kompaniju", kazao je Živković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: