"Ne očekujem prepreke za Srbiju"

Ambasador Grčke u Srbiji Konstantinis Ikonomidis izjavio je da ne očekuje prepreke početku pregovora Srbije sa Evropskom unijom.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2013.

18:47

Default images

Ikonomidis je, prilikom susreta sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, rekao da su veze dva parlamenta u okviru ovog procesa veoma važne, posebno imajući u vidu dugu tradiciju prijateljstva dva naroda.

Stefanović je, kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, zahvalio Grčkoj na pomoći u okviru "tvining" projekta koji se odnosi na proces evrointegracija, ali i na stalnoj i principijelnoj podršci Grčke koja nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije, i pored pritisaka da to učini.

Predsednik parlamenta i grčki ambasador razgovarali su i o ekonomskim problemima i ocenili da bi i Grčka i Srbija naredne godine trebalo da osete prve efekte reformi i izlaska iz krize.

Oni su istakli i da je politička saradnja na visokom nivou kao i da bi bilo najbolje da Stefanović poseti Grčku nakon što ta zemlja započne svoje predsedavanje Evropskom unijim, početkom sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: