"DS nije dobila poziv za upravu BG"

Borislav Stefanović kaže da DS još niko nije zvao da učestvuje u privremenom veću Beograda. Demokrate, podsetimo, imaju najviše odbornika u Skupštini grada.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 12.11.2013.

14:32

Default images

"Čini mi se da će sastav gradske skupštine biti ignorisan i da neće biti poštovan ni paritet, ni senka pariteta u gradskom parlamentu", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da deluje kao da je vlada htela da sastavi privremeno veće onako kako je to ona želela, na šta ima nominalno pravo, ali se, kako je dodao, zakon mora poštovati i mora se uzeti u obzir sastav gradskog parlamenta.

Upitan da li tu misli na LDP, za koji se pominje da će imati kandidata u privremenom veću, iako nema odbornika u gradskom parlamentu, on je rekao da DS nije nikoga izdvajao i da ne upire prstom, ali da neko pokušava da napravi politiku tamo gde joj nije mesto.

"Nama ne smeta LDP, već da se ne poštuje zakon i da se narušavaju zakonski principi", rekao je Stefanović i dodao da nije siguran da su ljudi poput Milana Božića i ostalih koje mediji pominju kao moguće članove veća, pravi garant "bar priprema za razvoj Beograda".

Stefanović je rekao i da DS možda ne shvata zakon onako kako ga vlada razume, ali da ne bi bio prvi put da vlada primenjuje zakon onako kako to ona hoće.

"Ne želim da preuveličavam značaj privremenog veća, ali ovo je teško objasniti i politički i pravno", rekao je Stefanović. Prošlo je već 50 dana od kada je Dragan Đilas smenjen sa mesta gradonačelnika, a još nije poznato ko će i u kom sastavu voditi privremenu upravu u Beogradu.

Uveliko se spekuliše ko bi sve mogao da se nađe u Privremenom gradskom veću, pa tako "Novosti" pišu da će petočlanu privremenu upravu Beograda činiti Siniša Mali, Goran Vesić, Milan Božić, Nikola Nikodijević i Aleksandar Krstić.

Istovremeno je jedna od udarnih tema i to da li će LDP, koji na izborima u Beogradu 6. maja prošle godine nije prešao cenzus, učestvovati u gradskoj vlasti. Čedomir Jovanović kaže da je LDP potreban Beogradu i da Vlada Srbije treba da uvaži tu činjenicu pri formiranju privremenog gradskog veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: