"Odnosi Srbije i Rusije unapređeni"

Premijer Srbije Ivica Dačić i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu ocenili su da su tradicionalno dobri politički odnosi Srbije i Rusije unapređeni.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.11.2013.

08:07

Default images

Oni navode da su sada odnosi najbolji u proteklih nekoliko decenija.

Na sastanku Dačića i Šojgua dogovoreno je i da Srbija i Rusija naredne godine zajednički obeleže 70 godina oslobođenja Beograda.

Ministarstva odbrane Srbije i Rusije, kako je rečeno, treba da unaprede saradnju u oblasti vojnih industrija, obuke i specijalizacije kadrova i modernizaciji opreme, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Posebno je naglašena potreba poboljšanja ekonomske saradnje i očekivanja od učešća ruskog kapitala u privatizaciji srpskih preduzeća, kao i investicije u razvoj privrede u Srbiji.

Premijer Dačić je istakao da je Sergej Šojgu dao odlučujući doprinos u razvoju prijateljskih odnosa između Srbije i Ruske Federacije.

Do sastanka sa Šojguom dolazi nakon što je državni vrh juče sa sa direktorom Gasproma Aleksejem Milerom za 24. novembar dogovorio početak izgradnje gasovoda Južni tok.

Na jučerašnjim razgovorima bilo je reči o otplati dugova ruskoj strani, a kako je najavljeno, do kraja godine će se napraviti projekcija njihove otplate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: