Papa se pomolio za žrtve tajfuna

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, pred desetinama hiljada vernika u Vatikanu, pomolio se danas za žrtve tajfuna Haijan na Filipinima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.11.2013.

14:15

Default images

Na Filipinima je tajfun odneo brojne žrtve i pričinio veliku materijalnu štetu, a papa je zamolio vernike da se svi u sebi pomole za "našu braću i sestre''.

"Hajde da pokušamo da pružimo našu konkretnu pomoć za one koji pate zbog oluje (na Filipinima)", predložio je papa vernicima.
U obraćanju hodočasnicima, turistima i Rimljanima na Trgu svetog Petra, papa Franja je rekao da on saoseća sa ugroženima na Filipinima i okolini, prenela je agencija AP.

Na Filipinima živi najveći broj katolika u Aziji i Filipinci čine jednu od najvećih zajednica imigrantata u Rimu.

Inače, u naletu tajfuna Haijan u filipinskoj proviniciji Lejte poginulo je 10.000 ljudi, kaže za Rojters šef policije regiona. Više od 2.000 ljudi se vodi kao nestalo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: