Nadam se da neće biti zastrašivanja

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi izrazio je večeras nadu da će ponovljeni lokalni izbori u Kosovskoj Mitrovici 17. novembra proći bez zastrašivanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2013.

20:04

Default images

On je rekao i da se nada da će brojanje glasova biti pošteno.

"Nadamo se, a mislim da se nadaju i vlade u Beogradu i Prištini, da će ljudi moći da glasaju kako žele, bez zastrašivanja”, izjavio je Kirbi Tanjugu, ocenivši da su izbori na Kosovu prošlog vikenda "gotovo svuda dobro prošli, izuzev na tri glasačka mesta u Mitrovici".

Američki diplomata je kazao da se nada da će i u drugom krugu izbora 1. decembra glasanje proći dobro, što bi, kako je naveo, ljudima u Srbiji, na Kosovu, kao i na severu Kosova omogućilo da se pomere napred, umesto da i dalje stoje u mestu.

U rezidenciji Ambasade SAD u Beogradu održana je svečanost povodom prelaska USAID na direktno finansiranje organizacija u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: