Dragin zove Tadića za svedoka

Za svedoke na suđenju bivšem ministru Saši Draginu predloženi su Boris Tadić, Mirko Cvetković, Ivica Dačić i Slobodan Milosavljević.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2013.

21:57

Default images

Ovo za list Dnas potvrdio advokat Nikola Nikolić.

Nikolić je imao uvodno izlaganje na pripremnom ročištu zatvorenom za javnost, a prema njegovim rečima, Draginova odbrana predložila je i novog svedoka - bivšeg sekretara Vlade Tamaru Stojčević.

Ona je pozvana zbog okolnosti da nijedna uredba, ili izmena uredbe, nije mogla da bude usvojena na Vladi, bez prethodnog koalicionog dogovora.

Draginovi branioci predlagali su ranije tokom istrage pomenute svedoke, ali su saslušani samo Dušan Bajatović i Dušan Elezović. O tome da li će čelnici bivše vlasti biti pozvani da svedoče, odlučiće sudsko veće Specijalnog suda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Dragina i ekonomskog savetnika Zvonimira Nikezića da su osmislili način kojim je regresirano mineralno đubrivo prodavano preduzećima, koja na to nisu imala pravo po vladinim uredbama.

Prema otpužnici, pančevačka Azotara je time oštećena za oko 25 miliona evra. Sem Dragina i Nikezića, među ukupno 21 optuženima, su i odgovorna lica iz Azotare, i u većini, iz privatnih preduzeća.

Pripremno ročište, koje se dosad dva puta prekidalo iz tehničkih razloga, kao što je nemogućnost otvaranja računarskog diska sa dokumentacijom Tužilaštva, nastavlja se 18. novembra, kada se očekuje da uvodnu reč iznese Nikezićeva odbrana.

"Za deo optužnice o navodnom dogovaranju radi predlaganja donošenja izmene uredbe Saša Dragin, ne može da odgovara, jer ga kao ministra štiti apsolutni imunitet, iz člana 134 Ustava. Taj član predviđa da nema odgovornosti za izraženo mišljenje i glas na sednicama vlade", kaže za Danas Draginov advokat Danilo Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: